Wine Mart 2023 – Događaj koji nije propustio nijedan pravi hedonista

Jedan od najznačajnijih događaja na domaćoj alkoholnoj sceni, odigrao se ovog vikenda u BMW i MINI salonima u Radničkoj ulici, u Beogradu.

Ova prestižna izložba vina i destilata već peti put pobrinula se da ugosti renomirane izlagače iz vinarija i destilarija iz: Srbije, Hrvatske, Makedonije, Grčke, Italije, Francuske, Španije, Kalifornije, pa čak i Gruzije.

Ekipa Destiliste je bila na licu mesta i donosi vam kratak pregled atmosfere.

Destilati na Wine Mart 2023 – Nota koja daje čar

Iako je u pitanju pretežno vinska izložba, organizator – uvoznik i distributer eksluzivnih vina i destilata Wine Art, prepoznao je značaj predstavljanja destilata, kojim bi se ponuda pića upotpunila.

Na spratu salona Delta Motors, u odvojenom delu, ljubitelji destilata uživali su u srpskim rakijama, italijanskim grapama i kolumbijskim rumovima ali i jednom prestižnom gruzijskom brendiju.

Tako su se rame uz rame sa svetskim imenima našle i poznate domaće destilerije: Zarić, Akov, BB Klekovača, Tok, Lazar, Zavet ali i jedna mlada destilerija iz Republike Srpske – Destilerija Epoha.

Čitavu ponudu upotpunio je renomirani proizvođač gina, Juni 93, na čijem su štandu posetioci mogli da probaju različite varijante koktela Gin&Tonic.

Kada je reč o stranim proizvođačima, posetiocima su svoje etikete pretsavili destilerija Berta (Italija), Dictador rum (Kolumbija) i brendi Sarajishvili (Gruzija).

Vinski deo sajma je standarno posetio veliki broj gostiju, a ove godine smo svedočili veoma velikoj poseti i ovog „žestokog“ segmenta.

Kako je Wine Mart 2023 još jednom pomerio granice?

U atmosferi koja opušta, Wine Mart 2023 je spojio ljude iz vinske industrije sa obožavaocima božanskog nektara. Međutim, Wine Mart nije jedna od mnogih izložbi vina, koje se organizuju širom Srbije i regiona. U pitanju je takoreći prva privatna izložba ovog tipa u Srbiji, koja traje još od 2018. godine.

Kada je reč o vinarijama koje su se predstavile na ovogodišnjem Wine Mart-u 2023, iz Francuske su došle neke od najistaknutijih vinarija Bordoa: Château Leoville Las Casses, Château Pontet Canet, Château Pichon Comtesse de Lalande, Château Carbonnieux, Louis Roederer, Maison Louis Latour i još mnogi, dok su Italiju između ostalih predstavili i Cantina Terlano, Masciarelli, Mazzei…

Ponuda srpskih vina nimalo nije zaostajala za prestižnom svetskom ponudom, pa su se najpoznatija imena domaće vinske industrije našla i na ovogodišnjem Wine Martu.

Ono što mnogi nisu znali jeste da su gosti u dve sale mogli da degustiraju različite etikete vina i destilata, od kojih su se neke, po prvi put pojavile na domaćem tržištu.

U BMW salonu je bila predstavljena standardna ponuda, koju ste mogli sresti i prethodnih godina na ovom festivalu, dok je MINI salon bio rezervisan za eksluzivnu ponudu.

U ovom „limitiranom“ delu, publika je sprovođena u organizovanim grupama, sa preciznim vremenskim ograničenjem i rasporedom ulaska.

Ljubitelji vina u MINI salonu imali su priliku da probaju više od 50 ekskluzivnih vinskih etiketa iz celog sveta.

Sa druge strane, i za ljubitelje destilata predstavljeno je nekoliko ekskluzivnih „delikatesa“.

Kolumbijski brend Dictador prikazao je rum Parrafo iz 1998. godine, Berta je izašla sa etiketama Magia i Annunziata, Destilerija Tok sa Zlatnim Tokom 15, a Destilerija Zarić sa popularnim Kraljem.

Kompanija Atlantic Spirits kao eksluzivni uvoznik i distributer gruzijskog brenda Sarajishvili predstavila je tri eksluzivne etikete ovog fantastičnog brendija.

S obzirom na uspeh ovogodišnje izložbe, organizatori i proizvođači tvrde da sa nestrpljenjm očekuju sledeći Wine Mart, u kome najavljuju pomeranje granice za još jednu nijansu.

Do tada, Destilista vam donosi nove priče iz sveta destilata.

Čitamo se uz dobru čašicu.

Podelite ovaj članak!

Dodaj komentar
nastavi da čitaš

Slične teme

Baner sa logotipom Šubadijskog festivala rakije

Održan 4. Šumadijski festival rakije u Kragujevcu

Početak poslednjeg meseca 2023. godine obeležio je Šumadijski festival rakije, održan 2. decembra u Kragujevcu u jednoj od prestižnih sala Exclusive Event Centra. Velika posvećenost, kao i profesionalnost domaćina koju pamtimo od prethodnih Šumadijskih festivala rakije, privukla je znatan broj posetilaca koji su tokom cele večeri uživali u degustaciji i vrhunskom kvalitetu destilata izlagača.