Wine Mart 2023 – Događaj koji nije propustio nijedan pravi hedonista

Jedan od najznačajnijih događaja na domaćoj alkoholnoj sceni, odigrao se ovog vikenda u BMW i MINI salonima u Radničkoj ulici, u Beogradu.

Ova prestižna izložba vina i destilata već peti put pobrinula se da ugosti renomirane izlagače iz vinarija i destilarija iz: Srbije, Hrvatske, Makedonije, Grčke, Italije, Francuske, Španije, Kalifornije, pa čak i Gruzije.

Ekipa Destiliste je bila na licu mesta i donosi vam kratak pregled atmosfere.

Destilati na Wine Mart 2023 – Nota koja daje čar

Iako je u pitanju pretežno vinska izložba, organizator – uvoznik i distributer eksluzivnih vina i destilata Wine Art, prepoznao je značaj predstavljanja destilata, kojim bi se ponuda pića upotpunila.

Na spratu salona Delta Motors, u odvojenom delu, ljubitelji destilata uživali su u srpskim rakijama, italijanskim grapama i kolumbijskim rumovima ali i jednom prestižnom gruzijskom brendiju.

Tako su se rame uz rame sa svetskim imenima našle i poznate domaće destilerije: Zarić, Akov, BB Klekovača, Tok, Lazar, Zavet ali i jedna mlada destilerija iz Republike Srpske – Destilerija Epoha.

Čitavu ponudu upotpunio je renomirani proizvođač gina, Juni 93, na čijem su štandu posetioci mogli da probaju različite varijante koktela Gin&Tonic.

Kada je reč o stranim proizvođačima, posetiocima su svoje etikete pretsavili destilerija Berta (Italija), Dictador rum (Kolumbija) i brendi Sarajishvili (Gruzija).

Vinski deo sajma je standarno posetio veliki broj gostiju, a ove godine smo svedočili veoma velikoj poseti i ovog „žestokog“ segmenta.

Kako je Wine Mart 2023 još jednom pomerio granice?

U atmosferi koja opušta, Wine Mart 2023 je spojio ljude iz vinske industrije sa obožavaocima božanskog nektara. Međutim, Wine Mart nije jedna od mnogih izložbi vina, koje se organizuju širom Srbije i regiona. U pitanju je takoreći prva privatna izložba ovog tipa u Srbiji, koja traje još od 2018. godine.

Kada je reč o vinarijama koje su se predstavile na ovogodišnjem Wine Mart-u 2023, iz Francuske su došle neke od najistaknutijih vinarija Bordoa: Château Leoville Las Casses, Château Pontet Canet, Château Pichon Comtesse de Lalande, Château Carbonnieux, Louis Roederer, Maison Louis Latour i još mnogi, dok su Italiju između ostalih predstavili i Cantina Terlano, Masciarelli, Mazzei…

Ponuda srpskih vina nimalo nije zaostajala za prestižnom svetskom ponudom, pa su se najpoznatija imena domaće vinske industrije našla i na ovogodišnjem Wine Martu.

Ono što mnogi nisu znali jeste da su gosti u dve sale mogli da degustiraju različite etikete vina i destilata, od kojih su se neke, po prvi put pojavile na domaćem tržištu.

U BMW salonu je bila predstavljena standardna ponuda, koju ste mogli sresti i prethodnih godina na ovom festivalu, dok je MINI salon bio rezervisan za eksluzivnu ponudu.

U ovom „limitiranom“ delu, publika je sprovođena u organizovanim grupama, sa preciznim vremenskim ograničenjem i rasporedom ulaska.

Ljubitelji vina u MINI salonu imali su priliku da probaju više od 50 ekskluzivnih vinskih etiketa iz celog sveta.

Sa druge strane, i za ljubitelje destilata predstavljeno je nekoliko ekskluzivnih „delikatesa“.

Kolumbijski brend Dictador prikazao je rum Parrafo iz 1998. godine, Berta je izašla sa etiketama Magia i Annunziata, Destilerija Tok sa Zlatnim Tokom 15, a Destilerija Zarić sa popularnim Kraljem.

Kompanija Atlantic Spirits kao eksluzivni uvoznik i distributer gruzijskog brenda Sarajishvili predstavila je tri eksluzivne etikete ovog fantastičnog brendija.

S obzirom na uspeh ovogodišnje izložbe, organizatori i proizvođači tvrde da sa nestrpljenjm očekuju sledeći Wine Mart, u kome najavljuju pomeranje granice za još jednu nijansu.

Do tada, Destilista vam donosi nove priče iz sveta destilata.

Čitamo se uz dobru čašicu.

Podelite ovaj članak!

  • Još uvek nema komentara.
  • Dodaj komentar
    nastavi da čitaš

    Slične teme

    Najnovije vesti iz alkoholne industrije u tvom inboxu?

    Jednom nedeljno ti šaljemo pregled najnovijih događaja, dešavanja i tekstova. Svakog 15. u mesecu biramo novu rakiju meseca. Možeš da se odjaviš kada god poželiš.