Nežna a odvažna, Krneta Dunja – Rakija meseca februara

Na prvi pogled pomalo neočekivan izbor rakije meseca za zimski februar, ali evo zašto smo odabrali baš nju.

Nakon kraće pauze vraćamo se serijalu koji obožavate i ponovo biramo rakiju meseca. Ovog puta u izboru ste nam pomogli vi. U konkurenciji četiri bezbojne dunje destilerija Punoševac, BB Klekovača, Krneta i Stara Sokolova, pobedu je odnela dunja iz Nove Pazove. Sve četiri rakije su odlične, a Krneta Dunja nosi titulu rakije meseca, odabrana od strane naše Instagram publike.

Odmor za čula

Zašto rakija od dunje u februaru? Odogovor je logičan. Prošao je period praznika i slava, koji obično prate stare šljivovice i crvena vina. Sada je vreme da odmorimo čula uz suptilnije i nežnije ukuse.

U prvim redovima


Iako, tradicionalno, domaće destilerije najčešće prvo proizvedu rakiju od šljive, destilerija Krneta je šljivu ostavila za kraj. Ova taktika se, u njihovom slučaju, pokaza odlično jer su u svoj portfolio uvrstili izuzetno kvalitetne rakije od kruške, dunje i kajsije i imali su vremena da im se posvete.


Zato bismo mogli reći da je u Krneta porodica rakija od dunje iskusna starija sestra. I da naglasimo naš izbor ovog meseca je bezbojna rakija od dunje, ali ukoliko volite odležale rakije obavezno probajte i Krneta Dunju Barik.

Degustacione beleške

Birajte ovu rakiju ukoliko vam se dopadaju svežni, citrusni voćni tonovi. Ona je kristalno bistra, njena tekstura je glatka,a završnica srednje duga.


Miris nije preterano intenzivan pa je možete upariti uz blage ukuse poput mladih sireva, jela od piletine ili ćuretine i paste.

Za kraj, u okviru glasanja preporučili smo vam četiri odlične rakije, inspirisali smo vas a vi ste nam pomogli da donesemo odluku. Nadamo se da će se ova tradicija nastaviti zato nas pratite da zajedno odaberemo i rakiju meseca marta.


Podelite ovaj članak!

  • Još uvek nema komentara.
  • Dodaj komentar
    nastavi da čitaš

    Slične teme