Destilerija Zarić

Iako ima bogat portfolio destilerija Zarić se trudi da predstavi i donese nešto novo na tržište, pa su tako novi proizvodi rezultat pažljivog razmatranja. 

Destilerija Zarić, smeštena u Kosjeriću, proističe iz tradicije čuvene destilerije „Povlen“, jedna je od najvećih porodičnih destilerija u Srbiji. 

Poznata je po proizvodnji rakije od šljive pod nazivom “Kraljica”. Tu su još i prepoznatljiva “Nostalgija”, rakija od dunje, “Nirvana” rakija od kruške i “Medena” razume se, medovača. Imena etiketa koje sa lakoćom povezujete sa samim destilatom i vrlo su prepoznatljive. 

Iako ima bogat portfolio destilerija Zarić se trudi da predstavi i donese nešto novo na tržište, pa su tako novi proizvodi rezultat pažljivog razmatranja. 

Iza svake nove etikete stoji pažljivo odabrana selekcija najkvalitetnijeg voća, tradicionalni proces destilacije i posvećenost, a  novi proizvodi to dodatno naglašavaju I donose neku novu svežinu.

Zarić Grof – London dry gin

Iako isprva pomislite da džin nije tipično srpsko piće, Destilerija Zarić je odlučila da nas ubedi u suprotno. Uz vrhunskog tehnologa, koristeći najfiniju kleku koja od prirode raste u njihovom okruženju, uzimajući u obzir njeno bogatstvo, doneli su odluku da kreiraju nešto jedinstveno.

Grof je tipičan London dry gin, gde kleka igra ključnu ulogu, dok se kardamom, anis i korijander dodaju pažljivo u malim procentima. Grof Gin dodatno obogaćen maceratima biljaka sa ovih prostora, uključujući koren anđelike, sladić i mnoge druge. Svaki macerat pažljivo je stvoren, uzimajući u obzir godišnja doba i specifičnosti svake biljke. Kao i svaki destilat do sada i Gin ima prepoznatjivo ime koje nosi „Grof“.

Zarić Kraljica 14 – duplo straija sestra

„KRALJICA rakija od šljive, starosti 7 godina, dobila je svoju duplo stariju sestru KRALJICU 14. Nosi u sebi autentičnost autohtonih starih sorti šljiva – Požegače, Trnovače i Crvene ranke. Ova kupaža destilata, obogaćena odležavanjem u hrastovim buradima, stvara kvalitet destilata koji se razvio tokom 14 godina.

Destilerija Zarić čuvala je četiri bureta od po 500 litara svake godine od 2009., pružajući destilatu priliku da stari i razvija svoj jedinstven karakter. Pažljiv nadzor i dopunjavanje od strane tehnologa čuvali su esenciju KRALJICE 14, prateći svaki korak njenog sazrevanja. Pre flaširanja, ova šljivovica prolazi kroz proces prirodne stabilizacije. Sada, nakon dugogodišnjeg odležavanja, KRALJICA stiže do vas – odležala, stabilna i plemenita, koja će vas osvojiti svojom izuzetnom kompleksnošću i bogatstvom ukusa.“

Zarić Arhiva 1982 Klekovača

Ova posebna klekovača nosi u sebi priču koja seže unazad do 1982. godine, kada su, tokom procesa kupovine i renoviranja destilerije, otkrili jedinstvenu bačvu sa značajnom oznakom – DESTILAT KLEKE 1982.

Odluka da se posvete ovom neobičnom destilatu, zanemarenom punih 25 godina, predstavljala je izazov koji su hrabro prihvatili. Njihov cilj bio je sačuvati starost destilata i unaprediti ga, stvarajući piće koje nosi karakteristike vrhunske klekovače. Kroz pažljiv rad koji je trajao čak 16 godina, destilerija je posvetila stručnost, pažnju i vrhunsku tehnologiju kako bi oživela ovaj dragoceni destilat.

ARHIVA 1982 klekovača predstavlja rezultat posvećenog rada, koja je sada dostupna u ograničenim količinama.

Kraljica Magnum

Magnum flaša je specifičan tip boce koja se često koristi u svetu vina i destilata. Često predstavljaja luksuznu i ekskluzivnu opciju za flaširanje, a mnogi proizvođači biraju ih za specijalna izdanja. Iako za Magnum naziv obično vezujemo flaše zapremine 1,5l, dok je u slučaju Zarić malo drugačije. Zarić Kraljica Magnum je rakija šljivovica kao i standardna Kraljica. Starosti 7 godina, pretočena u flašu od 2l. Prepozntljivog izgleda i etikete, samo promenjene zapremine i moćnog izgleda.

Podelite ovaj članak!

  • Još uvek nema komentara.
  • Dodaj komentar
    nastavi da čitaš

    Slične teme

    Najnovije vesti iz alkoholne industrije u tvom inboxu?

    Jednom nedeljno ti šaljemo pregled najnovijih događaja, dešavanja i tekstova. Svakog 15. u mesecu biramo novu rakiju meseca. Možeš da se odjaviš kada god poželiš.