Amuerte Gin – Gin koji bi bio siguran izbor Pabla Escobara

Šta se desi onda kada zaljubljenik u destilate krene na turneju svetom u potrazi za idealnim sastojcima za džin?

Jeffrey je četvrta generacija porodice koja se bavila proizvodnjom i destilacijom džina, te je obilaskom Južne Amerike, u Peruu pronašao sve sastojke koji su u kombinaciji sa peruanskom kokom stvorili nesvakidašnje ukuse i arome ovog džina.

U portfoliu ove destilerije pronalazimo četiri etikete – Amuerte Black Edition, Amuerte White Edition, Amuerte Green Edition i Amuerte Red Edition. Svaka od ove četiri etikete ima nešto po čemu je specifična – svaka je obogaćena različitim voćem, biljem i začinima tako da će ljubitelji džina zaisgurno među njima pronaći svoju idealnu bocu – a možda i više njih.

Amuerte Black Edition Gin

Klasični botanički sastojci ovog džina, se nakon destilacije obogaćuju pitajom, poznatijom pod nazivom zmajevo voće, korom pomorandže i tamarilom – egzotičnim voćem koje ukusom podseća na šljivu. Ovaj džin je ujedno i prvi džin proizveden od pravih listova koke, međutim, kokain dobijen u procesu proizvodnje ovog džina, ne ulazi u njegov sastav, tako da bez brige – konzumacija je, u tom smislu, potpuno bezbedna!

Amuerte White Edition Gin 

Note kolijandera, kardamona, limete i sečuanskog bibera čine Amuerte White Edition Gin pravim izborom za ljubitelje začinskih aroma. Specijalna vrsta limete, poznatija pod nazivom “finger lime”, koja je jedan od glavnih sastojaka ovog džina, posebna je po tome što je ručno brana u jednom parku prirode u blizini glavnog grada Italije. Ova limeta sličnog je ukusa kao obična limeta, s tim što je manje kiselog ukusa, pa je time prefinjenija i prijatnija za konzumiranje.

Amuerte Green Edition Gin

Nakon kraće pauze, na tržište se vratio i Amuerte Green Edition Gin. Ovaj džin karakterišu tropske arome, dok dominira curuba voće koje je zapravo hibrid banane i marakuje. Blag je i svež i idealno se kombinuje sa tonikom, te je zasigurno prvi izbor svih ljubitelja tropskog voća.

Amuerte Red Edition Gin 

Ova limitirana serija osvaja svojim voćnim aromama. Pineberry i borovnica daju mu savršeno voćkastu notu. Amuerte Red Edition je favorit naših kolega iz redakcije, a preporučuje se da se servira sa kriškama svežeg ananasa. Ko voli da situaciju još malo začini, može dodati i malo svežeg čilija, što će predstaviti ovaj džin u potpuno drugačijem svetlu.

Kako nabaviti Amuerte u Srbiji?

Boce ovog, u najmanju ruku, zanimljivog pića možete pronaći u Enoteka Premier radnjama i u njihovom online shopu, kao i u Drim Drinku, a možete ih nabaviti i direktno od distributera kontaktirajući mail adresu dejan@globalservices.rs. Što se cene tiče, okvirna iznosi između 65-80 eura, a mi ćemo Vam reći da je ovaj džin zaista vredan tog novca. U svakom slučaju, rado ćemo čuti i vaše utiske!

Podelite ovaj članak!

  • […] su predstavili svoj džin, specifičan po listovima koke koji se koriste u procesu destilacije (detaljnije o ovom konceptu pročitajte ovde), a najavili su izlazak i dve nove etikete. Tokom večeri, Amuerte džin služio se samostalno, ali […]

Dodaj komentar
nastavi da čitaš

Slične teme