Iz Zapadne Srbije pravo u svet – Stara Sokolova šljiva 12 | Rakija meseca

Nastavljamo sa jednom od omiljenih Destilistinih rubrika - rakijom meseca. Ovog puta ta titula pripala je jednoj šljivovici, a u pitanju je biser ove destilerije - Stara sokolova 12.

Ova rakija, dobijena iz porodičnih rezervi porodice Bogdanović, zahvaljujući svom kvalitetu dobitnica je mnogih prestižnih nagrada i velikih zlatnih medalja.

Sačinjena je od posebnih sorti šljive – požegače i trnovače, a onda je dugih 12 godina starila u hrastovim bačvama kojima duguje svoj karakterističan miris hrasta i ćilibarnu boju.

Iz Krivaje, po posebnoj recepturi porodice Bogdanović

Destilerija Stara Sokolova potiče iz Zapadne Srbije, preciznije iz doline Krivaja u Zlatiborskom okrugu, područja prepunog bogatim voćnjacima, te se taj duh prenosi na svaku kap ove šljivovice. Generacijama ova porodica poznata je po ovoj šljivovici, a pominjana je čak i u knjigama.

Globalno priznata i izvozi se širom sveta

Čak 70% proizvodnje destilerije Stara Sokolova se izvozi, njihov portfolio čini preko 15 vrsta rakija, međutim, ukoliko želite da probate neku, naša preporuka je svakako Stara sokolova 12 jer se ističe kvalitetom.

Punoća ukusa uz note vanile i šljive čine je savršenim dižestivom. Preporuka je ovu šljivovicu konzumirati nakon jela, a idealno se kombinuje uz začinjena mesna jela.

Mi nastavljamo našu potragu za novom rakijom meseca, a vi nam do tada pišite – da li ste do sada imali priliku da probate ovu rakiju? Čekamo vaše utiske!

Podelite ovaj članak!

  • Još uvek nema komentara.
  • Dodaj komentar
    nastavi da čitaš

    Slične teme

    Najnovije vesti iz alkoholne industrije u tvom inboxu?

    Jednom nedeljno ti šaljemo pregled najnovijih događaja, dešavanja i tekstova. Svakog 15. u mesecu biramo novu rakiju meseca. Možeš da se odjaviš kada god poželiš.