Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je konkurs za subvencije za podizanje zasada voćaka i hmelja

Važna vest za sve one koji žele da svoj put proizvodnje destilata započnu podizanjem zasada voća! Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede upravo je objavilo dva važna javna poziva za subvencije namenjene podizanju višegodišnjih zasada voćaka i hmelja. Svi zainteresovani poljoprivrednici imaju priliku da se prijave na konkurs i ostvare podršku za unapređenje svojih gazdinstava.

Subvencije obuhvaćene ovim konkursom

Konkursom se obuhvataju subvencije za podizanje zasada voćaka i hmelja, a posebno je istaknuto da se subvencije odnose na proizvodne zasade jagoda koji su podignuti u trećem kvartalu ove godine. Rok za prijavu za ove subvencije je do 15. septembra, dok je rok za ostale višegodišnje zasade voćaka i hmelja zakazan do 17. avgusta.

Uz to, Ministarstvo je produžilo i rokove za prijavu na nekoliko aktuelnih javnih poziva. Poljoprivredni proizvođači imaju priliku da se prijave za očuvanje genetičkih resursa do 31. jula, a za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze do 31. jula. Za premije za mleko, rok je produžen do 3. avgusta.

Podsticaji koji su obuhvaćeni ovim konkursom uključuju podršku za nabavku sadnica voćaka i hmelja, nabavku naslona za proizvodne zasade voćaka i hmelja, pripremu zemljišta, nabavku supstrata za zasade borovnice ili maline, kao i hemijsku analizu zemljišta. Sve prijave za podsticaje mogu se podneti putem portala ePodsticaji.

Kako će ovo doprineti proizvođačima destilata?

Ovo je izvanredna prilika za sve proizvođače i one koji to žele da postanu da unaprede svoje voćnjake i osiguraju kvalitetan i održiv prinos voća, kao osnovne sirovine u proizvodnji. Nadamo se da će ove subvencije doprineti rastu i razvoju kako poljoprivrede, tako i proizvodnji rakije i destilata uopšte.

Svi zainteresovani treba da pravovremeno podnesu svoje prijave i iskoriste ovu šansu.

Za više informacija o uslovima konkursa i načinu apliciranja, posetite zvanični portal Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Podelite ovaj članak!

  • Još uvek nema komentara.
  • Dodaj komentar
    nastavi da čitaš

    Slične teme

    Najnovije vesti iz alkoholne industrije u tvom inboxu?

    Jednom nedeljno ti šaljemo pregled najnovijih događaja, dešavanja i tekstova. Svakog 15. u mesecu biramo novu rakiju meseca. Možeš da se odjaviš kada god poželiš.