DESTILART 2023 | Prvi u nizu uspešnih salona jakih alkoholnih pića, u organizaciji WineArt-a

U subotu 7.oktobra, u Honda salonu, na Novom Beogradu održan je prvi u nizu ekskluzivni salon jakih pića iz Srbije i sveta.

Događaj se odigrao u organizaciji uigrane ekipe iz WineArt-a, distributerske kuće koja godinama uspešno organizuje salon WineMart. Vikend za nama obeležili su dobri destilati, atmosfera i posećenost na zavidnom nivou. Događaj je počeo u 14h a trajao do 20h, nakon čega je usledio after u Honda Servisu, na kome su barmeni služili vrhunske koktele.

DESTILART – Mesto susreta za ljubitelje destilata

Sada, sa dva-tri dana pauze, kada su se slegli utisci, možemo reći da je prvi DestilArt svakako postavio nove standarde u izlaganju destilata i njihovoj promociji. Naravno da „uvek može bolje“ ali poznavajući organizatora ovog događaja, ne sumnjamo da će svaki sledeći dogoađaj podizati lestvicu kvaliteta.

U bilo kom slučaju, Beogradu je trebao jedan ovakav događaj. Događaj na kojem će sresti domaći destilati, sa destilatima iz celog sveta. Kada na to dodate odabranu, edukovanu publiku, dobro druženje i razmena iskustva su zagarantovani.

A evo i kako je sam događaj izgledao.

Štandovi su zauzeli čitav prostor Honda salona, a evo i kako su bili organizovani. Levo od glavnog ulaza prostirao se raj za ljubitelje domaćih destilata, pretežno rakija. Preko 15 destilerija i preko 100 sjajnih etiketa.

U centralnom delu bili su pozicionirani inostrani brendovi, među kojima su se našla poznata imena viskija, rumova, likera, cognaca i grappe. Dakle, destilati iz celog sveta uključujući Japan, Francusku, Italiju, Ameriku, Irsku, Škotsku, itd.

Za kraj, ali jednako važno, desno od ulaza posetioci su mogli da uživaju u etiketama džina. Par domaćih craft destilerija i svetski brendovi, svi su bili tu.

Idealni partneri destilata

Uživanje u destilatima upotpunjeno je kafom i dobrom hranom. Za ljubitelje kafe postavljen je štand Costa kafe. Izbor hrane, iako će na prvi pogled izgledati neočekivano jer su služeni burgeri, bio je sjajan. Juneće meso, sir, slanina i njihovi intenzivni ukusi idealno su pratili jaka pića.

Ko je sve posetio DESTILART?

Ono na šta smo posebno obratili pažnju je veliki broj dama među posetiocima ovog događaja, izuzetno nam je drago što se kultura uživanja u destilatima menja i što dame konačno bez predrasuda mogu da uživaju u rakija, viskiju, i drugim pićima. Mnoge destilerije prebacile su svoj fokus upravo na njih, pa su se na štandovima našli likeri, travarice, pa čak i jedna “damska” rakija.

Veliki broj posetilaca ostao je do samog zatvaranja salona i početka after partija, koji je bio posebno iskustvo.

S obzirom na uspeh prvog salona, sada već sigurno i nestrpljivo očekujemo drugi. Verujemo da će ovogodišnji prostor biti mali da primi sve one koji će želeti da DESTILART posete sledeće godine.

Mi vam se već sledećeg vikenda javljamo sa jednog događaja u Zagrebu, a do tada uživajte u dobrim destilatima. Živeli!

Podelite ovaj članak!

  • Još uvek nema komentara.
  • Dodaj komentar
    nastavi da čitaš

    Slične teme

    Najnovije vesti iz alkoholne industrije u tvom inboxu?

    Jednom nedeljno ti šaljemo pregled najnovijih događaja, dešavanja i tekstova. Svakog 15. u mesecu biramo novu rakiju meseca. Možeš da se odjaviš kada god poželiš.