Rakija meseca Hubert 1924 Kajsija | Umetnost čuvanja arome

Nastavljamo sa rubrikom „rakija meseca“ sa ciljem da nam to postane tradicija. Ovog puta 15. u mesecu rezervisan je za rakiju od kajsije destilerije Hubert 1924. Ova rakija asocira na miholjsko leto, intenzivne arome i tople noći.

Destilerija Hubert, poreklom iz istoimenog sela nalazi se u Severnobanatskom okrugu, nedaleko od Kikinde. Koreni destilerije datiraju još iz davne 1924.godine, od kada se generacije trude da sačuvaju tradiciju. Danas, zbog toga, sa ponosom mogu reći da proizvode autentične vojvođanske rakije.

Kako kažu njihova rakija je više od pića, to je deo vojvođanske kulture i nasleđa koje se čuva i deli sa svima koji žele da se pridruže ovom nezaboravnom putovanju kroz ukuse i mirise Vojvodine.

Najbolje kajsije za vrhunsku Hubert 1924 kajsijevaču

Kako i dolikuje, leto ispraćamo ukusima nežne kajsijevače. Ova rakija jedna je od brojnih odličnih proizvoda iz asortima destilerije Hubert, koja je prema našem mišljenju idealan septembarski izbor.

Tajna Hubert kajsije, pored znanja i tehnolohije, leži u voću. Za proizvodnju se koriste samo najbolje sorte kajsija koje se ostavljaju na stablu sve dok ne postignu punu zrelost i slatkoću. Da bi se sačuvala čista aroma kajsije, pažljivo se odstranjuju koštice. Ovaj proces osigurava da svaki gutljaj rakije nosi svežinu i autentičan čist ukus voća.

Hubert 1924 kajsije za rakiju
Hubert 1924 rakija od kajsije boca

Hubert Rakija od Kajsije odlikuje se slatkim mirisom koji podseća na bakin pekmez. Sve ljubitelje voćnih aroma oduševiće ovaj karakterističan miris koji se širi čim otvorite bocu. Pored toga ukus je pun, lepo izbalansiran i bogat.

Kako da uživate u Hubert 1924 kajsiji

Huber 1924 kajsija je jačine 40% vol., ali nikada nije agresivna. Njen miris i ukus čine je sjanim izborom za aperitivno piće. Služi se blago rashlađena na temperaturi od 10-12°C kako u toplim letnjim danima alkohol ne bi nadvladao nežnu kajsiju.

Uparivanje hrane i Hubert 1924 kajsije


Ukoliko se odlučite da ovu rakiju uparujete sa hranom, evo nekoliko Destilistinih sugestija:

 • Sirevi: Lagani, kremasti sirevi kao što su kozji sir ili brie. Njihova nežna tekstura i blagi ukusi se lepo dopunjuju sa slatkim mirisom i voćnim notama rakije.
 • Sušeno Voće: Uživajte u kombinaciji sušenog voća poput suvih kajsija, šljiva ili marelica sa Hubert rakijom od kajsije. Ova kombinacija će pojačati voćne arome i slatkoću.
 • Palačinke ili Krofne: Hubert rakija može biti odličan pratilac za deserte kao što su palačinke ili krofne. Njena slatka aroma će se sjajno slagati sa slatkim jelima.

Nagrađivana na svetskom nivou

Ukoliko vam Destilista preporuka nije dovoljna, ova nagrada sigurno jeste. Naime, Hubert 1924 rakija od kajsije osvaja nagrade širom sveta. Tako je 2019.godine osvojila veliku zlatnu medalju na prestižnom Spirit Selection takmičenju u Kini, gde je ujedno i proglašena jednim od devet najboljih žestokih alkoholnih pića na svetu.

Za koju god rakiju iz portfolia destilerije Hubert 1924 da se odlučite, nećete pogrešiti. Pored kajsije, na raspolaganju su vam rakije od dunje, viljamovke, šljive i jabuke, kao i likeri od maline i višnje. Od nedavno destilerija Hubert 1924 proizvodi i dva sjajna gin-a. Dakle, svako može da pronađe nešto po svom ukusu.

Za kraj, u komentarima nam pišite koji su vaši utisci o ovoj rakiji, kao i koju rakiju ne smemo da zanemarimo kada je reč o izboru narednog meseca? Koja rakije će postati simbol meseca oktobra?

Podelite ovaj članak!

 • Još uvek nema komentara.
 • Dodaj komentar
  nastavi da čitaš

  Slične teme

  Najnovije vesti iz alkoholne industrije u tvom inboxu?

  Jednom nedeljno ti šaljemo pregled najnovijih događaja, dešavanja i tekstova. Svakog 15. u mesecu biramo novu rakiju meseca. Možeš da se odjaviš kada god poželiš.