YEBIGA rakija | Baba se vratila u domovinu a dočekale su je stare prijateljice

Petak 15.mart će među ljubiteljima rakije i rock muzike ostati upamćen po ludoj žurci.U nesvakidašnjem ambijentu Dorćol Platza publici se predstavila Raba Božija Baba. Upravo na taj svečani čin bilo je pozvano više od 350 zvanica. A evo o čemu je zapravo reč.

U potrazi za savršenstvom Bill Gould, američki muzičar i producent i basista popularne grupe Faith No More, pronašao je rakiju.

Kako i sam kaže godinama se trudio da na prostoru SAD-a pronađe piće slično njoj, a kada u tome nije uspeo rešio je da rakiju sam odvede u Ameriku.

Odakle je baba zapravo?

2018. osnovan je brend rakije pod nazivom Yebiga, koji u svom portfoliu za sada ima dve neobične etikete pod nazivom BELA i PRVA. Reč je o rakijama od sorti čačanska rodna i čačanska lepotica. BELA je kako joj samo ime kaže bezbojna, dok je PRVA odležala 18 meseci u hrastovoj buradi.

Sve zvuči prilično standardno a zašto su onda ove etikete neobične? Zato što su etikete zapravo inspirisane čituljama a na njima se nalazi lik baba Ljubice, otuda se ova rakija odmila često zove i Babina rakija.

Iako se od samog početka ova rakija proizvodi u Srbiji, jer gde bi se drugo proizvodila dobra rakija, ona se do pre samo nekoliko dana mogla kupiti isključivo u Americi.

Baba se vratila u grad, a sa njom i Yebiga rakija

Zbog velikog interesovanja zaljubljenika u distilate širom sveta Baba je morala da krene na turneju, a pre svega morala je da se vrati u svoju domovinu. I tako je rešila da se prvo upozna sa publikom u Beogradu.

Sačekala je luda žurka, gostoprimljiva atmosfera i vrlo prijatne reakcije svih koji su rakiju probali. Ali i 4 drugarice koje možete videti na fotogtafijama ispod.

Ovu rakiju od samog početka, za brend Yebiga, proizvode vrhunski stručnjaci iz Srbije, pa nema mesta sumnji u kvalitet iste.

Kako saznajemo cena u maloprodaji će biti nešto više od 3000 rsd za bocu, a rakiju već sada možete kupiti u vinotekama WineDog i WineArt.

Ukoliko želite da ovu rakiju ulistate u svoju kartu pića ili da se nađe na policima vašeg shop-a možete pisati na mail kontakt@yebiga.rs

Podelite ovaj članak!

 • Još uvek nema komentara.
 • Dodaj komentar
  nastavi da čitaš

  Slične teme

  Održan 5. po redu Voždov rakijski zbor u Rači

  Vikend za nama obeležila je manifestacija Voždov rakijski zbor, održana u Rači, u novootvorenoj vili Šumadija.

  Na samom početku želimo da istaknemo da ova manifestacija, zajedno za Voždovim danima rakije, predstavlja jednu punu, zaokruženu rakijsku priču, te da je Voždov rakijski zbor upravo jedna lepa završnica nakon samog rakijskog ocenjivanja koje je održano na Voždovim danima rakije.

  Kako je vinjak postao rakija meseca juna? | BB stari vinjak XO

  Naš ovomesečni izbor dolazi nam iz Zapadne Srbije, preciznije rečeno, iz Bajine Bašte i sigurni smo da već pretpostavljate da je reč o jednom od klasika destilerije BB Klekovača. Titulu junske rakije meseca ponela je upravo njihova rakija od vina, odnosno BB stari vinjak XO.

  Najnovije vesti iz alkoholne industrije u tvom inboxu?

  Jednom nedeljno ti šaljemo pregled najnovijih događaja, dešavanja i tekstova. Svakog 15. u mesecu biramo novu rakiju meseca. Možeš da se odjaviš kada god poželiš.