Održan 5. po redu Voždov rakijski zbor u Rači

Vikend za nama obeležila je manifestacija Voždov rakijski zbor, održana u Rači, u novootvorenoj vili Šumadija.Na samom početku želimo da istaknemo da ova manifestacija, zajedno za Voždovim danima rakije, predstavlja jednu punu, zaokruženu rakijsku priču, te da je Voždov rakijski zbor upravo jedna lepa završnica nakon samog rakijskog ocenjivanja koje je održano na Voždovim danima rakije.

Manifestacija je održana u Rači, a vila u kojoj je organizovan događaj je i sama organizovala otvaranje isti dan, što je ovu priču u startu učinilo zanimljivijom za posetioce. Potpuno nov, luksuzan ambijent koji je do sada bio nepoznanica, dao je poseban šarm čitavoj priči.

Na samom zboru, posetioci su imali priliku da isprobaju rakije od čak 25 izlagača, a destilerije Hubert 1924, BB klekovača, Rakija iz rakije, Destilerija Tok i Gen samo su neke od njih.

Noviteti u pogledu organizacije

Organizacija je ove godine bila na zavidnom nivou, te je ceo događaj je bio planski i do detalja osmišljen. Slobodno možemo reći da je čitav imidž događaja unapređen i da se poslednjih godina, a posebno ove, cilja ka jednom prilično ekskluzivnom i savremenom sadržaju. 

Manifestacija je započela dodelom priznanja sa ocenjivanja neregistrovanih proizvođača, a zatim i svečanim otvaranjem, nakon kog su usledile dve veoma značajne panel diskusije – Zakonska regulativa u proizvodnji jakih alkoholnih pića i Uticaj i značaj marketinga u rakijskom svetuDiskusiju su vodila već dobro poznata lica u svetu proizvodnje jakih alkoholnih pića doc. dr Ivan Urošević, dipl. inž. Ana Lapčević, Goran Minailović, vlasnik destilerije Zavet, Dejan Veljović, vlasnik destilerije Rakija iz rakije i Zoran Stevanović, vlasik destilerije Stari Hrast. Paneli su bili izuzetno posećeni i svi prisutni imali su priliku da poslušaju dobre priče, ali i savete iskusnih govornika.

U sklopu događaja održana je i druga po redu smotra najboljih srpskih dunjevača

Popodne je nastavljeno dodelom priznanja sa ocenjivanja registrovanih proizvođača, ali i proglašenjem pobednika sa II smotre najboljih srpskih dunjevača.

Destilerije Emperus i Potpis odlikovane su velikim zlatnim medaljama, dok su destilerije Krneta, Stara pesma, Zlatna kap samo neke od destilerija koje se mogu pohvaliti zlatnim medaljama. Kompletne rezultate možete pogledati ovde.

I za sam kraj, želimo da se zahvalimo organizatorima na pozivu i fenomenalnoj organizaciji, ali i da čestitamo svim destilerijama na postignutom uspehu i osvojenim medaljama! Živeli!

Podelite ovaj članak!

 • Još uvek nema komentara.
 • Dodaj komentar
  nastavi da čitaš

  Slične teme

  Kako je vinjak postao rakija meseca juna? | BB stari vinjak XO

  Naš ovomesečni izbor dolazi nam iz Zapadne Srbije, preciznije rečeno, iz Bajine Bašte i sigurni smo da već pretpostavljate da je reč o jednom od klasika destilerije BB Klekovača. Titulu junske rakije meseca ponela je upravo njihova rakija od vina, odnosno BB stari vinjak XO.

  Najnovije vesti iz alkoholne industrije u tvom inboxu?

  Jednom nedeljno ti šaljemo pregled najnovijih događaja, dešavanja i tekstova. Svakog 15. u mesecu biramo novu rakiju meseca. Možeš da se odjaviš kada god poželiš.