Mlado ocenjivanje vina i jakih pića postaje simbol Mediterana

Kraj maja 2023. godine bio je rezervisan za mlado ocenjivanje vina i jakih pića pod nazivom Mediterranear Awards. Evo detalja o ovom ocenjivanju.

Međunarodno ocenjivanje vina i jakih alkoholnih pića

23. maj ove godine, rezervisan je za veliko međunarodno ocenjivanje vina i jakih alkoholnih pića. International Wine & Spirits Competition organizuje se pod pokroviteljstvom Granada Marketing International SL u Granadi, a uzorke će probati čak 13 ocenjivača iz industrije. 

Takmičenje Mediterranean Awards International Wine & Spirits Competition organizuje se upravo sa ciljem da se craft destilerije i vinarije iz čitavog sveta afirmišu i ujedno predstave potrošačima, uvoznicima i ugostiteljima širom Evrope.

Učešćem na ovom takmičenju destilerije iz Srbije imaju priliku da svoje proizvode učine poznatim na međunarodnom nivou i dobiju referencu za kvalitet koju će koristiti u sprovođenju marketinških aktivnosti i kampanja, te za povezivanje za distributerima.

 

Koncept ocenjivanja

Mediterranean Awards dodeli će nagrade proizvodima koji su na slepoj degustaciji dobili najbolje ocene čak 13 članova žirija. 

Nagrade koje se dodeljuju u kategoriji jakih alkoholnih pića su:

Double Gold (Dupla Zlatna) medalja za etikete sa 95 do 100 bodova.

Gold (Zlatna) medalja za etikete sa 89 do 94 boda.

Silver (Srebrna) medalja za etikete sa 83 do 88 bodova.

Bronze (Bronzana) medalja za etikete sa 77 do 182 boda.

Takođe biće dodeljena i specijalna nagrada Best Spirit 2023, a Destilistu bi posebno obradovalo da neki od srpkih destilata ponese upravo ovu titulu.

Benefiti za proizvođače iz Srbije

Kao što smo i obećali Destilista ima jasno definisane ciljeve od kojih je jedan zastupanje interesa Srpskih destilerija kako u granicama naše zemlje, tako i širom sveta. S tim u vezi nije nas mrzelo da kontaktiramo organizatore ovog događaja, predstavimo im značaj srpskih destilata i zastupamo interese naših proizvođača. 

Da li zbog toga što smo pomenuli srpsku rakiju ili zbog toga što smo im bili simpatični, uspeli smo da za sve naše proizvođače obezbedimo 15% popusta na cenu kotizacije, uz kod DESTILLISTA15. 

Pored toga važno je da napomenemo i to da sve prijave realizovane do 30.januara imaju dodatnih 20% popusta, i da ova dva popusta možete kombinovati.

Sve informacije o kotizaciji i slanju uzoraka možete potražiti na stranici događaja  Mediterranean Awards International Wine & Spirits Competition.

Sigurni smo da među vama postoje brojni iskusni učesnici međunarodnih takmičenja, takođe smo sigurni da ima i onih koji će se prvi put naći na jednom ovakvom događaju. Važno nam je da znate da smo tu za vas ukoliko imate bilo kakvih nedoumica kada je reč o pravilima učestvovanja, kotizaciji ili tome kako pravilno obeležiti i poslati uzorak.

Podelite ovaj članak!

  • Još uvek nema komentara.
  • Dodaj komentar
    nastavi da čitaš

    Slične teme

    Najnovije vesti iz alkoholne industrije u tvom inboxu?

    Jednom nedeljno ti šaljemo pregled najnovijih događaja, dešavanja i tekstova. Svakog 15. u mesecu biramo novu rakiju meseca. Možeš da se odjaviš kada god poželiš.