Kategorije proizvoda
Šta treba da znate o nama?

Proizvodnja rakije u porodici Milošević seže unazad decenijama, ali destilerija "Pod Mirnim Krovovima" je zvanično osnovana 2019. godine.

Kao i svaka firma koja je započela poslovanje 2019. godine, i oni su se suočili sa problemima izazvanim pandemijom COVID-19. To je bio veliki udarac jer su tek počeli sa uspostavljanjem pozicije na tržištu, izvozom proizvoda, a onda su se našli suočeni sa spoljnim faktorima van svoje kontrole. Međutim, kažu da sve ima svoj razlog, i zbog pandemije su se fokusirali na domaće tržište, što je rezultiralo još bržim rastom.

Drugi problem sa kojim su se suočili bio je razumevanje ciljne grupe. Cilj od samog početka bio je luksuzni segment, ali tokom vremena su učili koji jezik i pristup treba da koriste da bi adekvatno komunicirali sa svojom ciljnom grupom.

Pronalaženje pravog položaja na tržištu i dalje svakog dana predstavlja izazov za njih.

"Pod Mirnim Krovovima" je naziv destilerije a ovo ime simbolizuje mesto gde se destilerija nalazi, selo Donja Toponica, mirno mesto koje se nalazi pored Prokuplja. Takođe, naziv simbolizuje i ono što žele da budu kao firma.

Slogan destilerije je takođe: "Mala družina sa velikom rakijom".

Ograničeni su retkom sortom šljive "Moravka" koja ne raste u velikim količinama. Zbog toga su već skoro dostigli svoj maksimum i nemaju ambiciju da rastu kvantitativno (mala družina), već se fokusiraju na kvalitet (velika rakija).

Njihova serija rakije se zove "Uteha Naša" a taj naziv govori sam za sebe. Osnovna ideja je da se promeni percepcija rakije kod njenih uživaoca, kako bi joj se pružilo zasluženo poštovanje. Smatraju da postoji toliko mnogo pića širom sveta koja dobijaju poštovanje i visoko se cene, dok se sa njima često manipuliše hemikalijama, šećerima, itd. Dok se rakija može tradicionalno proizvoditi na čist i prirodan način.

Oni proizvode svoju rakiju na potpuno prirodan način i koriste slatke šljive, gde ne moraju dodavati a ma baš ništa jer priroda već obezbeđuje sve potrebno. Smatraju da rakija ponekad ne dobija zasluženo poštovanje i često se smatra pićem za pijance, koje služi samo za pijanstvo, pogotovo u inostranstvu. Oni žele promeniti tu sliku. Fokusirani su na proizvodnju luksuzne, čiste i prirodne šljivovice od moravke, s ciljem postizanja harmonije između prirode i njih.

 • Proizvode dve različite rakije, ali obe na skoro isti način.
  Uteha Naša
  Uteha Naša 12

Obe su napravljene od pomenute sorte, ali jedna odležava 3 godine u hrastovim buradima, dok je kod druge u pitanju punih 12 godina. Oni su jedini proizvođači rakije koji koriste šljivu sorte "moravka" kao osnovni sastojak za svoje destilate.

Koriste isključivo plodove ove posebne sorte šljive kako bi postigli autentičnost i prepoznatljivost svojih proizvoda. Imaju mrežu saradnika-voćara iz Topličkog Okruga, gde posebno u ovoj regiji, raste ova sorta. Kupuju skoro sav rod. Izbegavaju prvi podbir i biraju samo drugi i treći, jer oni donose najsladje plodove.

Kod dizajna svojih boca su bili vođeni ciljem da vizuelni izgled bude u skladu s kvalitetom njihove rakije. Boca je proizvedena u Francuskoj, a čep je iz Italije. Na taj način su tražili najbolje elemente kako bi ih spojili i stvorili svoj proizvod. Dizajn boce ima veliki uticaj na percepciju proizvoda, što primećuju kroz reakcije svojih klijenata.

Kontakt telefon

+381 66 006 007

E-mail

info@pmk.rs

Pratite nas društvenim mrežama!
Lokacija
Kategorije proizvoda
Tehnolog

Poslovna tajna

Vrste rakija
Poreklo sirovine

sirovina iz otkupa

Godišnja proizvodnja

7000 - 15000 litara

 • Nenad
  30/01/2023 na 16:39

  Rakija je odlična. Ukus je jedinstven i kvaliteta je visoka. Dizajn boca je moderni i privlačan. Preporučujem svima da probaju.

  Kvalitet proizvoda

  Dizajn ambalaže

  Odnos cene i kvaliteta

  Ukupna ocena

 • Nadežda
  12/02/2023 na 18:45

  Skoro sam imala priliku da probam rakiju ,,Potpis“ i bas mi se dopala. Imaju sirok asortiman i zanimljive i privlacne ambalaze.

  Kvalitet proizvoda

  Dizajn ambalaže

  Odnos cene i kvaliteta

  Ukupna ocena

 • Mixi
  20/04/2023 na 13:31

  Sve preporuke!!!

  Kvalitet proizvoda

  Dizajn ambalaže

  Odnos cene i kvaliteta

  Ukupna ocena

 • Teodora
  28/02/2024 na 11:17

  Predivna rakija sa izuzetnom ambalazom, poklonila sam Protocol muzu, kaze da nije dobio lepsi poklon godinama. Sve preporuke!

  Kvalitet proizvoda

  Dizajn ambalaže

  Odnos cene i kvaliteta

  Ukupna ocena

  • Destilista
   29/02/2024 na 16:51

   Sjajno Teodora, hvala što ste podelili utiske sa nama!

Dodaj ocenu