Kategorije proizvoda
Šta treba da znate o nama?

Premium rakija Srbski Vitez se proizvodi u selu Dobrače na obroncima Zlatibora. Reč je o kupaži više sorti šljiva. Pored Stenleja I čačanske rodne dobar deo zauzimaju i  stare sorte crnog i belog piskavca i požegače iz kojih smo izvukli sam maksimum.

Zarad uklanjanja kiseline I neprijatnih ukusa, skupljene plodove mehanički obrađujemo, tako što košticu, kožicu I peteljke odstranjujemo od ploda. Nakon zrenja pristupamo procesu dvostruke destilacije. Po završetku pečenja, rakiju odlažemo u šljivovu i hrastovu burad od kojih su neki barikirani, a čuvamo ih u trapu 9 godina. Takvim tretmanom postižemo savršenu ravnotežu hrasta i šljive u ukusu. Nakon toga, vršimo kupažu rakije u prohromskim cisternama, posebno pravljenu za naše potrebe. Tu nastavljamo da je negujemo sve do njenog flaširanja. Nakon flaširanja distribuiramo kako kupcima u Srbiji, tako i u Australiji.

Destilerija Vitor MB kako bi zaštitila i naglasila tradicionalne vrednosti ime je dobila po pradedi osnivača Vitoru Blagojeviću, a sam brend rakije Srbski Vitez je posledica ponosa na viteško poreklo a i sam osnivač je vitez Vrhovnog  jerusalimskog viteškog reda OSMTH.

Kao svi  pravi majstori ne možemo Vam otkriti sve tajne našeg proizvodnog procesa ali Vam zato možemo omogućiti da uživate u plodovima našeg znanja, truda i rada.

Kontakt telefon

063 274 609

E-mail

restoran@maximilian.rs

Region
Lokacija
Kategorije proizvoda
Tehnolog

Miljko Blagojević

Vrste rakija
Poreklo sirovine

sopstvena sirovina

Godišnja proizvodnja

1000 - 3000 litara

  • Još uvek nema komentara.
  • Dodaj ocenu