Rakija Fest Avala | Kako je izgledala druga po redu rakijska manifestacija na Avali?

Drugi po redu Rakija Fest Avala, održan je 18. maja, na platou Avalskog tornja. Evo kako je ova manifestacija izgledala ove godine i ko su bili učesnici.

Već drugu godinu za redom u organizaciji destilerija Potpis i Izvorno ličko na platou Avalskog tornja održava se Rakija Fest Avala. U okviru ove manifestacije 4. aprila održano je i ocenjivanje. Ocenjivačka komisija bila je sačinjena od 6 renomiranih članova među kojima su Nermina Spaho, Vele Tešević, Branko Popović, Marin Žulj, Ivan Urošević, na čelu sa prof. Ninoslavom Nikićevićem. Prema rečima predsednika komisije, na ovogodišnje ocenjivanje pristigao je nešto manji broj uzoraka ali je kvalitet u odnosu na prošlu godinu bio znatno bolji.

Manifestacija i dodela priznanja

18. maja, zatim, bilo je vreme za manifestaciju koja je okupila destilerije ali i ljubitelje destilata. Među destilerijama, koje su izložile svoje proizvode posetiocima, našle su: Destilerija Potpis, Destilerija Emperus, Podrum Palić, Podrum Korušac, Čiča Zlajina rakija, Rakija Draža, Destilerija Vins, Rajin i druge.


Festival je obuhvatao muzički program, dodelu priznanja, izvlačenje nagrada koje su sponzori namenili učesnicima, degustaciju mnogobrojnih destilata i naravno druženje.

Posetioci su imali prilike da pored rakije uživaju u kafi i burgerima, a što je najvažnije u prirodnom ambijentu koji okružuje Avalski toranj. Možda je upravo lokacija igrala presudnu ulogu da ovo postane porodični događaj koji je okupio posetioce svih uzrasta.

Mi smo se odlično proveli na ovom događaju i nadamo se da će isti u narednim godinama biti samo još bolji i veći. Do sledeće godine i novog druženja na Avali, živeli.

Podelite ovaj članak!

  • Još uvek nema komentara.
  • Dodaj komentar
    nastavi da čitaš

    Slične teme

    Najnovije vesti iz alkoholne industrije u tvom inboxu?

    Jednom nedeljno ti šaljemo pregled najnovijih događaja, dešavanja i tekstova. Svakog 15. u mesecu biramo novu rakiju meseca. Možeš da se odjaviš kada god poželiš.