Prvi Cocktail Art | Kako to rade profesionalci?

8. juna, 2024. godine po prvi put je održan Cocktail Art, pod sloganom "Stir Creativity". Reč je o manifestaciji posvećenoj miksologiji iza koje udruženo stoje WineArt i ekipa Bartenders710.

Kompanija WineArt jedan je od najvećih uvoznika i distributera inostranih ali i domaćih jakih alkoholnih pića. U svrhu promovisanja vina i destilata do sada su organizovali, već svima dobro poznate, manifestacije WineMart i DestilArt. Nakon što su ove salone podigli na najviši nivo, red je došao i na koktele. Iskusno, oslonili su se na profesionalce u ovoj oblasti i za saradnike u organizaciji prvog CoktailArt-a odabrali su udruženje Bartenders710. Evo šta je rezultat ovog spoja.

Preko 50 domaćih i inostranih etiketa u bezbroj kombinacija

Događaj je lociran u hotelu Radisson Collection, Old Mill Belgrade. Štandovi su postavljeni na plato hotela, a bili su uređeni tako da asociraju na plažu i leto. Sa preko 50 različitih etiketa, vrhunski stručnjaci iz sveta miksologije kreirali su nebrojeno kombinacija i ukusa za posetioce. Intenzivni, slatki, kiseli, nežni, svako je mogao pronaći koktel po svom ukusu, a kokteli su i izgledom parirali onima iz svetskih barova.

Samo neki od brendova na događaju bili su ginovi Malfy, Gin Mare, Hendricks, Amuerte. Zatim rakije iz destilerija Zarić, Emperus, Branko, Šamar. Od viskija tu su Jack Daniels, Monkey Shoulder, Nomad i drugi. Bilo je naravno i ruma, tekile, likera i vodke.

Gostujući barovi iz sveta

Kada pijete koktel važno je sa kim, ali i gde ga pijete. Pored brendova na događaju su gostovali i prestižni barovi iz sveta, preciznije iz Atine, Londova, Minhena i Firence. Oni su razmenjivali iskustva kako sa posetiocima, ljubiteljima miksologije, tako i sa svojim kolegama iz Srbije.

10 predavanja u nezaobilaznom edukativnom delu

Kada udruženje Bartenders 710 učestvuje u organizaciji edukativni deo jednostavno ne može da izostane. Tako je bilo i ovog puta. U sklopu ovogodišnjeg CocktailArt-a odražano je 10 masterklasova, koje su vodili predavači iz New York-a, Miami-a, Zagreba, Beograda, Londona, Italije, Švajcarske i Madrida.

Naša ukupna, nepristrasna ocena ovog događaja je 10 od 10 i jedva čekamo da vidimo kako će ovaj koncept biti unapređen i prevaziđen sledeće godine. Nesumnjivo, pred organizatorima je veliki izazov.

Podelite ovaj članak!

  • Još uvek nema komentara.
  • Dodaj komentar
    nastavi da čitaš

    Slične teme

    Najnovije vesti iz alkoholne industrije u tvom inboxu?

    Jednom nedeljno ti šaljemo pregled najnovijih događaja, dešavanja i tekstova. Svakog 15. u mesecu biramo novu rakiju meseca. Možeš da se odjaviš kada god poželiš.