Kategorije proizvoda
Šta treba da znate o nama?

Rakija koja te teleportuje u prošlost, pored dedinog kazana. Autentična, autohtona, prirodna i traicionalna Rakija iz zaseoka Rakija sela Gledić.

R2 - Porodična destilerija „Rakija iz Rakije“ nastavlja tradiciju proizvodnje vrhunske šljivovice, prepoznatljive na ovim prostorima još od 18.veka. Stvaramo autentični Srpski brend, rakiju šljivovicu, koje se proizvodi u ograničenim količinama od autohtonih sorti šljiva crvena ranka i požegača u zaseoku Rakija na obroncima Gledićkih planina u srcu Srbije. Dunja, kajsija, viljamovka, jabukovača, orahovača, klekovača... su naše zlato. Šljivovica je naš DIJAMNAT!

Miris, ukus, boja, bistrina, tradicija, prepoznatljiv dizajn... to su odlike našeg proizvoda. Ljubav, posvećenost, istrajnost, entuzijazam... to je naša porodična manufaktura.

Šljivovica je oduvek bila Srpskibrend br. 1 a Gledićka Ljuta je njen autentični sinonim koji vas vodi u svet, rame uz rame sa škotskim i irskim wiskijem, grčkom metaksom, francuskim konjakom, ruskom vodkom, meksičom tekilom, američkim burbonom...

R2 je logo koji je već postao prepoznatljiv i van granica Srbije.

Osnivači smo Udruženja crvena ranka, koje se bavi zaštitom autohtonih sorti šljiva, uvođenjem standardizacije u proizvodnji rakije, edukacijom članstva, promocijom Gledićkih planina kao odlične turističke destinacije. Posedujemo registrovano seosko turističko gazdinstvo „Rakije iz Rakije“ koje posećuju turisti iz Italije, Nemačke, Holandije, Francuske, Švajcarske, SAD, Japana...

Članovi smo svetske mreže www.slowfood.com  koja egzistira u 150 zemalja sveta i prvi smo osnivači convivijuma Slow food u Srbiji. Zaštitili smo našu rakiju od crvene ranke kao Presidijum Slow food-u grupi od 500 proizvoda u celom svetu.

Kontakt telefon

062 211 371

E-mail

rakijaizrakije@gmail.com

Pratite nas društvenim mrežama!
Lokacija
Kategorije proizvoda
Tehnolog

Dejan Veljović, Radojka Đusić

Poreklo sirovine

sopstvena sirovina

Godišnja proizvodnja

3000 - 7000 litara

  • Još uvek nema komentara.
  • Dodaj ocenu