Vrsta događaja
Događaj organizuje

Obrt Media promocija

Šta treba da znate o događaju?

U Rovinju će se prvog vikenda u oktobru održati dvodnevna manifestacija posvećena ginu – 2. GinIstra Festival. Reč je o festivalu koji ove godine dobija međunarodni karakter s obzirom na to da su do sada pristigle prijave destilera iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Srbije, za sada njih 27. Poslednjih godina trend ispijanja Gina je sve prisutniji na globalnom, svetskom nivou. Stvaranjem novih, posebnih, raznovrsnih, pa i specifičnih ukusa gina, dovela je do povećanja proizvodnje delatnosti na polju destilata. Upravo je na osnovu svih ovih informacija nastala ideja, odnosno sadržaj kojim bi se upotpunila postsezona, ne samo u Rovinju i Istri već i Hrvatskoj s obzirom na veliki interes proizvođača širom Evrope.

Prvi GinIstra festival koji se održao prošle godine u Rovinju, a na kojem su se predstavili isključivo istarski proizvođači, njih 11, privukao je veliki broj zainteresiranih posetioca, njih 1500 u samo jednom danu. S obzirom na interes velikog broja destilerija iz Hrvatske i ostalih evropskih zemalja, ove godine festival selimo u prostore Stare Tvornice duvana u Rovinju. Naglasak je kao i prethodne godine na brojnim panel raspravama i radionicama u kojoj učestvuju renomirani stručnjaci, između ostalog s Instituta za poljoprivredu iz Poreča i Veleučilišta iz Rijeke, a započeli smo saradnju i s njihovim Italijanskim kolegama koji su se u februaru odazvali času senzornih analitičara koji je GinIstra organizovalaa, a koji će biti deo međunarodnog ocenjivačkog žirija. Podsetimo, 2. GinIstra Festival održaće se 6. i 7. oktobra 2023. godine u Staroj tvornici duvana u Rovinju gde će, uz prezentaciju izlagača, biti organizirane panel rasprave, radionice i bogat muzički
program.

Ulaznice

Cena ulaznica u pretprodaji je :

  • 20 eura za jedan dan
  • 35 festivalska za dva dana

Cena ulaznica, na dan održavanja je

  • 25 eura za jedan dan
  • 40 festivalska za dva dana

ULAZNICE MOŽETE KUPITI OVDE

Cena ulaznice uključuje ulaz na festival, degustaciju tri gin-tonica, učestvovanje na panelima i radionicama, čašu u trajnom vlasništvu i ulaz na večernje koncerte.

Društvene mreže
Događaj traje još
Lokacija
Cena kotizacije

Prijave su otvorene do 31.07. na linku ovde

  • Još uvek nema komentara.
  • Dodaj ocenu