Kategorije proizvoda
Šta treba da znate o nama?

Destilerija Alchymia osnovana je 20.01.2020. a sam naziv je nastao tako što u vlasnici, dok su razmatrali kako bi mogli nazvati svoju rakiju, u knjizi iz istorije umetnosti videli naziv ‘’alhemija’’.

Naziv su malo promenili da bude autentično. Stavili su slovo M na poziciju zamišljene šajkače kako bi predstavljala deo srpske tradicije. Inače je Alhymia njihov pokušaj da pretvore šljivu u tečno zlato I reklo bi se da su u toj nameri I uspeli.

Krovna ideja i sam razlog zbog kog su ušli u ovaj posao je da naprave svoju malu porodičnu manufakturu u kojoj će akcenat biti na kvalitetu. Malie količine i vrhunski kvalitet.

Proizvode trenutno samo šljivovicu. Uskoro na tržište izlazi i viljamovka, dunja barik i jabuka barik. Imaju male količine kruške "abata fetel” ali to je samo par stotina boca godišnje.

Ono što je oduševilo ljubitelje Alchymia rakije je vest da će krajem godine izaći na tržište i šljivovica stara 10 godina. Ova serija će biti veoma mala, svega 250 boca.

Kazan koji koristi Alchymia je standardni bakarni kazan od 350l. Dvostruka diskontinualna destilacija. Rakiju peku na 67-68 stepeni a imaju malu tajnu kada je kazan u pitanju, jer kako tvrde, kazana kao što je njihov ima samo par u celoj Srbiji.

Drugo polje po kojem smatraju da se ističu je tehnologija destilacije - ne peku na vatri već na pari. Treća tačka distinkcije je sorta šljive. Odležavanje je isključivo u srpskom hrastu I završno odležavanje u burićima od francuskog hrasta.

Ističu da njihova rakija sari pune 3 godine. Fokus Alcymie je izvoz jer žele svet da upoznaju sa pravim i kvalitetnim jakim alkoholnim pićem koje je nepravedno zapostavljeno na svetskom tržištu. Iako, priznaju da je prodaja još uvek najbolja na domaćem terenu.

Destilerija ne poseduje degustacionu salu ali uvek možete pozvati vlasnika i zakazati posetu. Rado će vas ugostiti a moći ćete da uživate u rakiji koju će vam natočiti direktno iz bureta.

Kontakt telefon

+381653459333

E-mail

office@alchymiarakia.com

Pratite nas društvenim mrežama!
Region
Lokacija
  • Još uvek nema komentara.
  • Dodaj ocenu